Thursday, January 04, 2007

Πριγκίπισσες - Φιλίπ Λεσερμέιερ & Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ

Ο Μάκης όλο με μαλώνει, να μην αγοράζω, λέει, στο παιδί βιβλία με πριγκίπισσες και βασιλιάδες γιατί του δημιουργούν λάθος εικόνα για την πραγματικότητα. Να του αγοράζω, λέει, πιο επιστημονικά βιβλία , για το ανθρώπινο σώμα για τη φυσική και λοιπά. Τότε εγώ του λέω άμα του αρέσουν αυτά τα βιβλία να πάει σε ένα βιβλιοπωλείο και να τα πάρει, τα βιβλιοπωλεία είναι καλά μέρη δε σε δαγκώνουν. Κι εκεί λήγει η συζήτηση μας κι εγώ αγοράζω ό,τι βιβλία θέλω. Άλλωστε οι πριγκίπισσες που διαβάζουμε εμείς είναι νέου τύπου, μη μηχανάκια και i-pod, διαβαστερές και σουρλουλούδες καθόλου δεν τις ενδιαφέρουν τα λούσα και χτενίσματα άσε που άμα λάχει μεταμορφώνονται και σε βατραχίνες για τον έρωτα τους.
Ειδικά το βιβλίο Πριγκίπισσες των Φιλίπ Λεσερμέιερ και Ρεμπέκα Ντοτρεμέρ (εκδόσεις Μεταίχμιο) είναι άπαιχτο. Το ανέφερα ξανά αυτό το βιβλίο αλλά τότε δεν είχα εντρυφήσει. Σήμερα που το έπιασα και το κοίταξα με προσοχή έχω μαγευτεί, έχω κολλήσει ,θέλω να μπω εκεί μέσα και να μείνω μερικές βδομάδες. Σε κάθε σελίδα που γυρίζαμε κάναμε Αααααα με τη μικρή και στην επόμενη Ωωωωωω, σα χαζές μάνα και κόρη.
Είναι ένα βιβλίο αφιερωμένο σε διάφορες ξεχασμένες πριγκίπισσες και στις συνήθειες τους αλλά και σε συμβουλές για το πώς να ξεχωρίζετε τις αληθινές πριγκίπισσες από τις άλλες τις ντεμέκ. Ορίστε και 3 εικόνες για να καταλάβετε τι εννοώ. Η πρώτη είναι αγαπημένη της κόρης μου, η πριγκίπισσα Μισοφέγγαρη που περνάει ατέλειωτες ώρες στέλνοντας μηνύματα καπνού στις φίλες της πράγμα που εκνευρίζει αφάνταστα τους γονείς της.



Μετά έχουμε την πριγκίπισσα Κιτα Μεκιάλο που φοράει τα πιο εκκεντρικά φορέματα και αγαπάει την εκκεντρική διακόσμηση (αυτή θα μπορούσα να είμαι εγώ αλλά το όνομα μου δεν είναι συνδεδεμένο με τα μεγαλύτερα σκάνδαλα).
Έτσι καταλήγω ότι μάλλον είμαι η Πριγκίπισσα Αλεξία του βασιλείου της Λεξιμανίας που διαβάζει ό,τι βρει μπροστά της, διηγήματα, ποιήματα, φιλοσοφία ανόητα μυθιστορήματα (και κουτιά από κορν φλέικς προσθέτω εγώ) και γράφει και την ιστορία της ζωής της.



5 comments:

Μαρω_Κ said...

Καλημέρα σας και Καλή Χρονιά.
Το πρώτο πράγμα που θα κάνω μπαίνοντας την επομενη φορά σε βιβλιοπωλείο είναι να το αγοράσω αυτό το βιβλίο. Αν και δεν έχω παιδιά, έχω ανάγκη από παραμύθιασμα.
Οπως όλοι μας.

Annabooklover said...

Και είμαι σίγουρη ότι θα βρείτε μια πριγκίπισσα που να σας αρέσει!

Sophia said...

Μα είναι πράγματι φανταστικό, το είχα διαβάσει πριν λίγο καιρό και με κατενθουσίασε, και τώρα το πήρα δώρο στο βαφτιστήρι μου!!! (Είναι και ένα άλλο των ιδίων, αλλά δεν θυμάμαι τον τίτλο, πολύ συμπαθητικό επίσης)!

Anonymous said...

Μήπως θα μπορούσατε να μου πείτε πώς γράφονται τα ονόματα των συγγραφέων με λατινικούς χαρακτήρες και σε ποια γλώσσα είναι γραμμένο το πρωτότυπο; Ευχαριστώ!

Annabooklover said...

Πρωτότυπος τίτλος: Princesses oubliees ou inconnues, Hachette Livre 2005 (γαλλικά). Για τα ονόματα δεν είμαι σίγουρη.