Wednesday, May 10, 2006

Μαρμελάδα Φράουλα



Περνάω μια εύκολη εβδομάδα κι έτσι χθες αποφάσισα να φτιάξω την περίφημη μαρμελάδα φράουλα του Αθήναιου. Αγόρασα τις φραουλίτσες απ’τη λαϊκή τις άφησα μια μέρα εκτός ψυγείου να ωριμάσουν και σήμερα καταπιάστηκα.

Τώρα θα μπορούσα να σας παραμυθιάσω ότι όλα πήγαν τέλεια και ότι τώρα η μαρμελάδα μου βρίσκεται στo αποστειρωμένo βαζάκι της.
Αμ, δε. Κάποια στιγμή την κατεβάζω από τη φωτιά. Όταν όμως πάω λίγο αργότερα να επιθεωρήσω την κατάσταση διαπιστώνω ότι έχει αρχίσει να πήζει επικίνδυνα. Τώρα απόγευμα πλέον έχει γίνει τόσο πηχτή που δεν πέφτει από το κουτάλι. Είναι λίγο σαν πηχτό, πολύ πηχτό όμως ζελέ.
Από γεύση σκίζει πάντως, ο συνδυασμός γλυκού και πιπεριού είναι απίθανος. Το έβαλα (με πολύ προσπάθεια) πάνω σε μια φετούλα ζυμωτό ψωμί και είναι τρέλα. Γαμώτο, γιατί δε μου πετυχαίνουν οι μαρμελάδες; Ή θα είναι πολύ νερουλές ή θα πήζουν μέχρι αηδίας. Λείπει και ο Αθήναιος να μας δώσει καμιά συμβουλή.

Οι φωτογραφίες άσχετες με το ποστ. Η πρώτη είναι η βεράντα μου τώρα που έχουν αρχίσει να ανθίζουν όλα. Η παρακάτω είναι μια διαφήμιση που βλέπω κάθε μέρα στο δρόμο για το σχολείο. Ο τύπος έχει γεμίσει όλα τα χωριά με τέτοιες πινακίδες. Ειδικά αυτό το ενοικιάζονται αλατιέρες με κάνει να χαμογελάω κάθε μέρα!

16 comments:

Stathis and/or Maria said...

Μήπως ο κ.Μακροστέργιος μπορεί να κάνει κάτι και για τη μαρμελάδα σου; Αφού μπορεί να νοικιάζει αλατιέρες, όλα θα τα μπορεί!

Juanita La Quejica said...

Ακριβώς έτσι την είχα πατήσει και εγώ την πρώτη φορά που έφτιαξα μαρμελάδα φράουλα, γιατί περίμενα να πήξει όσο έβραζε. Οπότε μετά τσιμεντοποιήθηκε. Μην πτοείσαι καθόλου!
Θα χρειαστεί να αφήσεις πρώτα σε σουρωτήρι τις φράουλες να βγάλουν τα υγρά τους. Μια φίλη τις αφήνει 2-3 ώρες με την ζάχαρη στην κατσαρόλα και χύνει όσα υγρά μπορεί πριν τις βράσει. Όσο τις βράζεις, να τις ανακατεύεις ελαφρά (εγώ προτιμώ να νοιώθω τα κομμάτια στην μαρμελάδα, να μην είναι τελείως πουρές), περίπου για μισή ώρα σε μέτρια φωτιά. Και εκεί πρέπει πια να δοκιμάσεις αν είναι έτοιμες με τον εξής τρόπο: να ρίξεις ελάχιστη μαρμελάδα σε πιατάκι του καφέ και να το βάλεις στην κατάψυξη για μισό με ένα λεπτό, ώστε να κρυώσει και να πάρει την τελική υφή του. Έτσι θα καταλάβεις αν έχει πήξει και αν είναι έτοιμη η μαρμελάδα σου.
Ξανακάνε την, μετά δε θα μπορείς να σταματήσεις! Γιατί είναι πραγματικά εξαιρετική η γεύση, και στην συνταγή του Αθήναιου και στην απλή μαρμελάδα φράουλας.

Annabooklover said...

Ευχαριστώ για τη συμπαράσταση παιδιά! Το καλό είναι ότι δεν έκανα πολύ.
Χουανίτα χθες κάηκε η Σεβίλλη. Μεγαλεία...

Juanita La Quejica said...

Με 4-0 μπορούσε να μην καεί; Αδιάβαστη πήγε η Middlesbrough!

Τέτη said...

Καλέ τρελάθηκες τελείως και γελάς με τις αλατιέρες;;
ΑΑΑΑ, δε ξερεις πόσο κόσμο εχει σώσει αυτος ο ανθρωπος που νοικιάζει αλατιέρες.
Σημείωσε το τηλ. του και αχρειαστος νάναι!!
Εγω νοικιάζω που και που μερικες, ετσι για ξεκάρφωμα, για να με εξυπηρετησει άμεσα όταν θα εχω πραγματικη ανάγκη.ΛΟΛ

Kostas said...

Mou thimises tis 'Agelies' tou A.M.A.N.!! Last weekend xazeba sto video kapoia apisodia pou eixa gramena apo tin ellada xronia prin!

anastassios said...

Άσχετος στην παρασκευή, ειδικός στην κατανάλωση μαρμελάδας, συνεπώς θα ήθελα να αναφερθώ στην πρώτη φωτογραφία και στην σημειωτική προσέγγισή της: το όργανο γυμναστικής που φαίνεται κάτω στην γωνία έχει να κάνει με μια υπενθύμιση της δουλείας που όλοι έχουμε ακόμη και μέσα στην άνοιξη ή με την καταπάτηση αυτής (της δουλειάς) και των βαρών της τώρα που ανθίζουν τα λουλούδια;
Ελπίζω το δεύτερο.


Πρώτη φορά επισκέπτομαι το blog και θα μείνω. (έχω να διαβάσω και τα πολύ ενδιαφέροντα από ότι βλέπω προηγούμενα post)

Annabooklover said...

Βλέπω σας άρεσαν οι φωτογραφίες και πολύ χαίρομαι!
Τέτη και Κώστα έχω μανία με τις αστείες ή παράξενες πινακίδες εδώ και χρόνια.
Τάσο, καλώς ήλθες, τα βάρη είναι ο βοηθός στη μάχη κατά των τριγλυκεριδίων!

Stathis and/or Maria said...

Σας γράφω μερικά sites με συνταγές.
www.allrecipes.com
www.foodtv.com
www.cooksillustrated.com
www.crashtestkitchen.com
www.cookingforengineers.com

Καλή όρεξη!

orlando said...

LoL !!!!
Α βρε Αννούλα!
Πάντως να δοκιμάσεις το φρεσκο κοπανισμένο πιπέρι με ωμές φραουλίτσες και κρέμα σαμπαγίον του Αθήναιου, να πεθάνεις μιλάμε!

Stavros Katsaris said...

Στη μαρμελάδα βάλε λίγη σαντιγύ και φάτην έτσι.
Η φωτογραφία είναι απίστευτη.
Αν είναι δυνατόν....

pascal said...

Πολύ ωραία φωτό!!!

Juanita La Quejica said...

Τελικά έκανες νέα προσπάθεια ή προτίμησες να χαρείς τον όμορφο καιρό;

BeeHappy said...

2 tips που χρησιμοποιεί η σύζυγος για τις μαρμελάδες με επιτυχία.
Α. Χρησιμοποιώντας το GEL-FIX (φυσική πηκτίνη μήλου) γλυτώνετε τη μισή ζάχαρη.
Β. Αντί για βράσιμο στην ηλεκτρική κουζίνα ή στο γκάζι χρησιμοποιεί το φούρνο μικροκυμάτων. Έτσι δεν κολλάει ποτέ η μαρμελάδα και δεν χρειάζεται συνέχεια ανακάτεμα

Anonymous said...

These bracelets have been designed to provide thomas sabo onlineshop
you with the largest possible quantity of ohrringe creolen benefits in a variety of different areas. They have been designed in a variety of different styles, thomas sabo online shop deutschland
using different metals so that your personal thomas sabo uhr
tastes and budgets can be accommodated. angebote thomas sabo armketten
The bracelets are available in different schmuck thomas sabo
sizes and are adjustable so that no matter thomas sabo shop what size your wrist is there will be a bracelet that will sabo charms
fit you and provide your body with all the benefits that are offered to you. thomas sabo schmuck
The core of the bracelets is constructed from thomas sabo glaube liebe hoffnung
flexible steel that is reported to have under gone a secret process that leads to its ionization.

文章 said...

餐飲設備 製冰機 洗碗機 咖啡機 冷凍冷藏冰箱 蒸烤箱 關島婚禮 巴里島機票 花蓮民宿 彈簧床 床墊 獨立筒床墊 乳膠床墊 床墊工廠 產後護理之家 月子中心 坐月子中心 坐月子 月子餐 銀行貸款 信用貸款 個人信貸 房屋貸款 房屋轉增貸 房貸二胎 房屋二胎 銀行二胎 土地貸款 農地貸款 情趣用品 情趣用品 腳臭 水晶 長灘島 長灘島旅遊 長灘島景點 長灘島機加酒 長灘島必買 SD記憶卡 隨身碟 SD記憶卡 ssd固態硬碟 外接式硬碟 記憶體 婚禮顧問 婚禮顧問