Thursday, March 02, 2006

Brownie Recipe

Καλά αυτό το γλυκό μου πετυχαίνει πάντα. Όπου το έφτιαξα τρώγανε από 2 και 3 κομμάτια. Το έχω κάνει και σε γενέθλια και αντί βασιλόπιτας την Πρωτοχρονιά και για να γιορτάσουμε και για να παρηγορηθούμε. Η επόμενη περίσταση που θα το φτιάξω είναι όταν πάρουμε το καινούριο αυτοκίνητο. Θα κάνω 2 ταψιά και θα τα πάω στα σχολεία μου.
Η συνταγή δεν είναι δική μου βέβαια αλλά της Nigella Lawson από το βιβλίο "How to be a Domestic Goddess", ένα βιβλίο που αγόρασα μόνο για τον τίτλο του και έχει μέσα πολύ ωραίες συνταγές ειδικά σοκολατένιες.
ΚΕΙΚ ΜΠΡΑΟΥΝΙΣ

ΥΛΙΚΑ
375 γρ. μαλακό βούτυρο 300 γρ. ψιλοκομμένα φουντούκια
375 γρ.σοκολάτα κουβερτούρα 6 μεγάλα αυγά
500 γρ. ζάχαρη 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
225 γρ. αλέυρι για όλες τις χρήσεις 1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ
Ανάψτε το φούρνο στους 180 ° C να προθερμαίνεται όσο φτιάχνετε το κέικ. Στρώστε το ταψί σας με αντικολλητική κόλλα

Λιώστε το βούτυρο και τη σοκολάτα μαζί σε μια κατσαρολίτσα. (Αν έχετε φούρνο μικροκυμάτων είναι πολύ βολικός γι αυτή τη δουλειά και χρειάζεται περίπου 4 λεπτά στο Middle High) Σε ένα μεγάλο μπωλ χτυπήστε τα αυγά μαζί με τη ζάχαρη και τη βανίλια. Σε ένα άλλο μπωλ βάλτε το αλεύρι με το αλάτι.

Όταν λιώσει η σοκολάτα με το βούτυρο, αφήστε να κρυώσουν λίγο και μετά ανακατέψτε τα με τη ζάχαρη και τα αυγά. Μετά ρίξτε μέσα τα φουντούκια και το αλεύρι. Χτυπήστε μέχρι να ενωθούν σε ένα απαλό μείγμα και μετά ρίξτε τα στο στρωμένο ταψί.

Ψήστε για 25 λεπτά περίπου στους 180 ° C. Όταν είναι έτοιμο η επιφάνεια είναι κάπως ξερή αλλά το εσωτερικό πρέπει να είναι μαλακό και κάπως υγρό ακόμη. Προσοχή στο ψήσιμο γιατί αν το αφήσουμε λίγο παραπάνω θα γίνει πολύ στεγνό. Όταν βάζετε το πιρούνι δεν πρέπει να βγαίνει εντελώς καθαρό γιατί το κέικ σας θα συνεχίσει να ψήνεται και αφού το βγάλετε από τη φωτιά.

Μετά κόψτε το σε μικρά κομμάτια γιατί είναι ένα πολύ «πλούσιο» έδεσμα.

Αυτά με τις συνταγές. Κατά τα άλλα είμαι ήδη σε mode διακοπών έστω και για τρεις μέρες. Δε θα πάμε πουθενά αλλά αύριο βράδυ θα βγω με τις φιλενάδες μου μέχρι πρωίας. Θα είμαστε Αλομπάρ, αμά θέλετε ελάτε!